Homenatge a Josep Termes

“Explicar una persona i una vida és una tasca impossible”. Aquestes van ser les primeres paraules que Josep Fontana (catedràtic emèrit de la UPF) va formular ahir just abans de dur a terme un retrat magistral i ple d’anècdotes de Josep Termes fet des del recoTermesrd dels anys que van compartir, especialment dels anys de formació, afegint-hi pinzellades de la història d’aquell moment vista des de la perspectiva dels qui la vivien i la feien: militància al PSUC, tasques de propaganda clandestina, corregudes davant dels grisos… Va quedar clar que, si bé explicar una persona i una vida és quelcom impossible, ell en fa bons esbossos.

L’acte d’homenatge a Josep Termes es va celebrar a l’Ateneu Barcelonès, escenari ideal per a aquesta tasca, lloc on l’historiador català va passar molts moments de la seva vida. A l’acte també hi van participar Jordi Casassas (catedràtic de la UB i president de l’Ateneu Barcelonès), qui afirmà que Josep Termes estimava la gent i el país, Teresa Abelló (professora de la UB), qui va remarcar la contri001bució de Termes tant en l’estudi de la història de Catalunya com al país, i Agustí Colomines (professor de la UB i director acadèmic de la Càtedra Josep Termes), qui va assenyalar que l’homenatge estava fet des de l’amistat. En efecte, el resultat va ser un homenatge emotiu a la vegada que amable i amè.

També s’hi va presentar el llibre “Josep Termes. Catalanisme, Obrerisme i Civisme” (Teresa Abelló, Agustí Colomines Eds.), miscel·lània on diversos especialistes i coneixedors aprofundeixen en temes com el catalanisme, l’obrerisme i el civism003e des dels valors i l’òptica del professor Josep Termes.

Finalment, Josep Fontana va remarcar la necessitat de compilar els treballs de Josep Termes, tractant-se aquest d’un historiador clau de la historiografia catalana i que, no obstant, no ha sigut prou reconegut.

Podeu llegir més sobre l’esdeveniment en el següent enllaç.

Anuncis

Deixa un comentari

Filed under Uncategorized

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s